Maat ja mannut

HENKILÖKUNTA      TALLI- JA ALUEKARTTA      PÄIVÄRUTIINIT

Takkiksen sijaintia voisi sanoa hyvin idylliseksi maalaismaisemaksi. Kilometrien säteellä ei ole muuta kuin peltoa ja metsää, vain muutama enemmän ja vähemmän asuttu omakotitalo sielä joukossa. Maailastuntumaa luodaan entisestään lähes tallin naapurissa sijaitsevalla lehmätilalla, joiden asukkaita on hyvin vaikeaa olla huomaamatta tallille saapuessa. Tallin pihaympäristössä kaikki on aika vanhaa, 1970-luvulla rakennettua, mutta kuitenkin viimevuosina remontoitua.


© Kuippana.net 2015, Kata T., teresaphillips1965

Talli- ja oleskelutilat

Itse tallirakennus on todella uudenoloinen, vaikka rakenteet ovat olleet paikoillaan kymmeniä vuosia. Ulkopuolelta pirteän punainen, vuonna 2013 kauttaaltaan remontoitu talli sisältää 10 karsinaa, pesukarsinan sekä rehu-, kuivaus- ja varustehuoneet. Tallin reunuksille on rakennettu myös omat katokset lantalalle ja heinälle. Hevosten karsinat ovat kooltaan 10m² ja niiden ovien yläosat ovat avattavissa, jolloin hevosilla on mahdollisuus katsella käytävälle. Tilavassa satulahuoneessa on jokaiselle oma iso varustekaappi ja loimien kuivatusta varten on erillinen kuivatushuone, missä jokaisella hevosella on oma loimenkuivatusteline.

Tallirakennuksen yläkerrassa on todella viihtyisät sosiaalitilat, jotka ovat pääsääntöisesti työntekijöiden ja hoitajien käytössä. Yläkerrasta löytyy vessa/suihkuhuone, pieni keittiö jääkaappeineen ja mikroineen, mukavat ruokailu- ja oleskelutilat, hoitajien ja henkilökunnan kaapit sekä erilliset tilat yöpymistä varten. Oleskelutiloista on todella laajat näkymät tallin pihamaille ja taas yöpymistiloista ikkunat aukeavat rauhoittaville niityille. Yöpymistiloja löytyy kaksi, joista toisessa on kaksi petiä ja toisessa yksi.


© teresaphillips1965

Ratsastusalueet lähellä ja kaukana

Ratsastusalueita löytyy Takkiksesta useampia. Eniten käytössä on ehdottomasti ulkoratsastuskenttä, joka on hyvin tilava ja syksylläkin valoisa. Kentän pohjana on hiekan ja eristekangassilpun sekoitus, mikä pölisee todella vähän kuumina aikoina ja vetistyy salaojituksien ansiosta vain jatkuvilla rankkasateilla. Kentän lisäksi meiltä löytyy hieman pienempi, puurakenteinen maneesi, jossa on panostettu paljon valoisuuteen ja pohjan laatuun. Molemmista löytyy kattavat estekalustot ja maneesin seinustalta myös kouluratsastusaidat.

Ulkoasu © M Layouts (muokkaus © mari)
Kuva © William Murphy
Yksityistalli Tackleberry